Motocross er en sport, der ikke er for enhver, men det er for dem, der er modige, og som samtidig kan lide fart over feltet. Når der køres motocross, køres der på en form for specialbygget motorcykel, som er gearet til lige præcis denne form for løb. Motocross køres på en bane, og denne bane er som regel bakket, og det er det, der er med til at give de rette udfordringer for dem, der kører mod hinanden. Motocross køres i Danmark, men det køres også i resten af verden. Motocross er for både drenge og pige samt mænd og kvinder, og alder er ikke nogen hindring. Motocross er en sport, der også er for børn, og for børn er der helt særlige motocrosscykler, som er bygget i deres størrelse.

At køre motocross stiller store krav til konditionen, og det gør det, uanset hvem man er, og det er ikke en sport, man kommer sovende til. Det kræver utroligt meget at blive god til denne sport og at kunne det, som der kræves af en. Uanset om man er motionist, eller om man vælger at konkurrere, så kræver det noget af en, og det kræver mange timers træning. Det er ikke ligemeget, hvilken fysiske form man er i, og naturligvis er styrke også en forudsætning for, at man kan køre godt. Rigtig mange, der dyrker sporten, vælger at styrketræne ved siden af for at få den styrke, som det kræves.

Hvis du interesserer dig for motocross, så er det noget, du kan begynde at gå til, og det kan du rigtig mange steder i Danmark. Der findes et utal af baner, og der er så godt som altid konkurrencer at finde landet over, men dog ikke, når vejret ikke tillader det. Sporten kræver, at du kan lide fart over feltet, men også at du er så modig, at du ikke lader dig slå ud af små ting.

Når du kører motocross, går det rigtig hurtigt, og det kræver noget at holde balancen på både bakkerne og i svingende. Det er også vigtigt at henlede opmærksomhed på, at man må være villig til at give sig selv den tid, det kræver, at blive god til sporten, for det kræver mange timer. Måske har du allerede prøvet at dyrke sporten før, og måske er du helt ny, og uanset hvad dit udgangspunkt er, så kan du være sikker på, at der er tale om en social sport, hvor de fleste kan være med på et eller andet niveau; særligt hvis de giver sig selv den tid, der skal til.

Det gode ved motocross er også, at du kan se det både ude i landet, men også på tv, og her kan du begynde at aflure, hvordan de andre gebærder sig på banen, og på denne måde kan du blive opmærksom på, hvad det er, du selv skal blive bedre til. Uanset hvor du vælger at gå til motocross, så kan du med sikkerhed komme til at træne flere gange om ugen, og på denne måde kan du hurtigt blive god til din sport. Som med alt andet, så er det jo lidt sjovere, når man også er god til det.

Måske har du dyrket en eller flere former for sport hele dit liv, og måske er det første gang, du bevæger dig ind i den verden, men uanset hvad dit udgangspunkt er, så kan du være sikker på, at du hurtigt kommer i god form, når du vælger at dyrke en sport som motocross. Du vil få tilfredsstillet din trang til fart over feltet, og det vil give dig en spænding, der ikke er til at finde på samme måde andre steder. Og når du er i gang, så kan du jo hive både venner og familie med, som også kan nyde godt af oplevelsen; enten som tilskuere, eller de kan også vælge at gå til det sammen med dig, hvis de ønsker.