Der er mange fordele ved at dyrke motocross, og det, som der drager de fleste mod at dyrke denne sportsgren, er den store hastighed. Der er nemlig altid fart over feltet, og man skal være både knivskarp og lynhurtig. Man kan komme op på en høj hastighed med motocross – og det er bestemt ikke en sportsgren for tøsedrenge. Sporten er en af verdens hårdeste sportsgrene, og kigger man nærmere på den, kan man hurtigt begynde at forstå hvorfor.

Pulsen kommer højt op

En topsportsudøver kan have en maxpuls på helt op til 200 slag i minuttet. I gennemsnit kører de bedste motocrosskørere med en puls på 185 slag. Dette i en halv time i træk. Mange ved ikke dette om sporten, og for udøverne kan det føles næsten umenneskeligt at være i så god en form.

Det kræver både fysisk og mental styrke at dyrke sporten på højeste plan. Selv for motionister og amatørudøvere er motocross også krævende. Det medfører naturligvis også, at man i løbet af meget kort tid bliver i en fornuftig form. Motocross er også en teknisk sport, så ikke nok med, at man skal være i god fysisk form, så skal man også tænke sig godt om. Disciplinen er en af verdens sværeste at udøve, og hvert løb køres med fuld gas hele vejen. Der skal ikke ret meget til, før det kan gå galt, men det er netop også dette, som udøverne på topplan finder utroligt spændende. Det handler derfor også om at beherske pulsen, så den ikke løber løbsk.

Vil man være med på topplan, så skal man have en form på aller højeste niveau, og de største talenter i verden beretter om, at sporten er utrolig hård, men at det selvfølgelig også er dét, der er med til at gøre, at den er så fed at dyrke.